FlashProtest een demonstratie strategie

FlashProtest een demonstratie strategie om politie en ME optreden te vermijden.

Een FlashProtest strategie, is een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt om te demonstreren en daarna weer snel uiteenvalt. FlashProtest wordt georganiseerd via moderne communicatiemiddel als Mobiele telefoon, iPad, PC, etc. door Telegram groep FlashProtest. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast; hoe meer deelnemers, hoe succesvoller het FlashProtest.

Hoe gaat dat nu in zijn werk:

  • Op Telegram een aankondiging van een demonstratie in dorp, gemeente of stad.
  • Verspreid verzamelen deelnemers zich in aangekondigd dorp, gemeente of stad, dus geen park of veld nee gewoon in het gehele gebied. Minimale persoon of familie afstand +/- 25 meter.
  • Per Telegram FlashProtest worden gedeeltes in dorp, gemeente of stad, opgeroepen kortstondig op een specifieke locatie te protesteren, zoals bijvoorbeeld door blokkades op kruisingen of wegen.
  • Na het arriveren van politie en ME op protest locatie, wordt protestactie op deze locatie opgeheven door deelnemers snel te laten verspreiden en (opnieuw) af te wachten op een nieuwe Telegram FlashProtest oproep tot kortstondig protest voor het zelfde of ander gebied.
  • Via Telegram FlashProtest wordt tegelijkertijd voor een ander deel van de demonstratie tot protest opgeroepen.
  • De politie en ME dienen zich naar deze nieuwe protest locatie te verplaatsen.
  • Zodra zij arriveren wordt opnieuw rustig de locatie verlaten waardoor de politie wederom geen mensen kan molesteren, intimideren of arresteren.

Men demonstreert dus niet met zijn alle op 1 plek.

Doordat de betogers zich niet massaal verzamelen, maar verspreid door stad of dorp posities innemen en slechts in kleinere tijdelijke groepen opereren, is de kans op ingrijpen van politie en ME geminimaliseerd. Via Telegram wordt informatie uitgewisseld en gemeld, zodra betogers hun groep opheffen door zich te verspreiden melden ze dat via Telegram. De protestleider roept direct een alternatieve groep op om daar hun protest te laten gelden, omdat politie en ME het inmiddels opgeheven protest blijven bewaken en monitoren. De FlashProtest coördinator kan in steden makkelijker meerdere groepen/locatie aansturen om te demonstreren, hoe groter het gebied en aantal deelnemers, des te moeilijker zal het protest door handhavers beëindigd kunnen worden..

Mensen die deze techniek van demonstreren via FlashProtest willen toepassen moeten zich daarvoor als gebruiker bij FlashProtest aanmelden, zodat ze het chatkanaal voor de coördinatie van hun stads, dorp of gemeente demonstratie actie kunnen inzetten. Door het grote verspreidingsgebied is het niet meer mogelijk alle demonstranten in te sluiten en/of te arresteren.

Iedereen is vrij deze techniek gratis te gebruiken voor zijn protestacties.